MY CULTURAL TREASURE

MY CULTURAL TREASURE "KÜLTÜREL HAZİNEM " İSİMLİ e TWİNNİNG PROJEMİZ EN MİNİKLERİMİZLE UYGULANMAYA BAŞLANDI

Okulumuzun en minikleri yeni bir projeye adım attı. Betül Özdemir öğretmenimiz öğrencileri ile  "MY CULTURAL TREASURE"

KÜLTÜREL HAZİNEM isimli projeyi uygulamaya başladı.Türkiye(10), Romanya(8), Slovenya(2), Bulgaristan(1), Polonya(1), Malta(1), Gürcistan(1), Slovakya(1), Sırbistan(1), Ermenistan(1), Hırvatistan(1), Kuzey Makedonya(1), Yunanistan(1), Moldova Cumhuriyeti(1) olmak üzere 14 ülkeden 31 ortak ile sürdürülmektedir.

İnsanlık tarihi kültürel bir kumbaradır. Dünya kurulduğundan bu yana dünya coğrafyasında çok farklı kültürlerden insanlar yaşamıştır. Dünya için bir kültür zenginliği, yeni bir fırsat, yeni özgürlüklerin ileri nesillere aktarılmasıdır. Bu nedenle kültürlerimizi dünya hafızasında yani kültür kumbaramızda biriktirmeli, her toplumun kültürüne sahip çıkmalı ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamalıyız. Genç nesil, kültürel yozlaşma hastalığına yakalanmamalıdır. Özellikle her şeyin tüketilme ve kolayca elde edilme potansiyeline sahip olduğu günümüzde. Kültürel mirasımızı kumbaramızda biriktirmeye başladık. Farklı kültürler dünya mirasının kültürel zenginliğidir. Bu nedenle biz eğitimciler elimizi taşın altına koyarak başta kendi kültürümüz olmak üzere diğer kültürleri çocuklarımıza sorumlu bireyler olarak tanıtmayı hedefledik.Çocuklarımız projeyi çok sevdiler , çok katılımlı olması nedeni ile de pek çok kültürle bir arada olma fırsatı yakalayacaklarından dolayı mutluyuz.

26.02.2024 55